WayteQ xTAB 9 – 4.4.4 KitKat

 

Megérkezett a boltok polcaira, a sokak által várt új WayteQ táblagép, ami egy új méretkategóriában szeretné bizonyítani rátermettségét.
Az újdonság egy 9″-os 1920×1280 felbontású Samsung PLS kijelzőt kapott, ami immár nem 4:3, hanem 16:9-es képaránnyal rendelkezik. A hardveres képességekért egy Rockchip 3188-as SoC felel, a készülékbe 8gb ROM mellé 2GB RAM került. Az akkumulátor 5200mAh teljesítményű ami nem tűnik soknak, de az általam elvégzett tesztek szerint, ez csak papíron tűnik kevésnek, de erről majd bővebben egy másik postban.
Vezeték nélküli kapcsolatok közül a WiFi és a Bluetooth elérhető, a készülék SIM kártyát csak külső USB sticken keresztül tud kezelni, ehhez segítségére lesz a készülék micro USB portja, ami OTG képes (OTG adapter a csomag része) GPS nincs, helymeghatározásra a WiFi alapú helymeghatározás használható, bár ez kevésbé pontos, illetve külső Bluetooth-os GPS vevő csatlakoztatható a készülékhez.

Megjegyzés: ekkora méretben azért ritka ha valaki navigációra is szeretné használni a készüléket, arra inkább a gyártó 7″-os xTAB 7x vagy 7x quad készülékét javasolnám, ami akár Sygic navigációs szoftverrel együtt is megvásárolható.

Szoftveres téren a 4.2.2 verziószámú Jelly Bean fogadja az újdonsült tulajdonost az első bekapcsolás során. Ez a szoftver már nem a legfrissebb, viszont stabilitásban és megbízhatóságban még mindig jobban áll, mint a 4.4.2 KitKat verzió, ezt a Google is elismerte, és elkezdett dolgozni a szinte csak hibajavításokat hozó 4.4.3 KitKat frissítésen, ami a napokban érkezett meg a Google referenciakészülékére a Nexus 5-re. ezzel egyidőben a szoftver teljes forrása is elérhetővé vált, ami a Google szervereiről letölthető.

Egyelőre a nagy gyártók is hallgatnak a 4.4.3-as frissítéssel kapcsolatosan, tehát nem tudni hogy mely készülékek kaphatják meg a 4.4.3-as szoftverfrissítést (itt főleg felsőkategóriás készülékekre kell elsősorban gondolni) már ha megkapják, mert erre is minden esély megvan.

Update: időközben befutott a 4.4.4-es KitKat verzió is!!

A WayteQ xTAB 9 az elsők közt kapta meg a Google legfrissebb operációs rendszerét, ezzel a gyártó az A brandeket is beelőzve biztosítja elhivatottságát a szoftveres támogatással, mint ahogy tette azt a korábbi modelleinél is.
A 4.4.4-as szoftver letölthető a WayteQ weboldaláról.