WayteQ xTAB 9 – Akkumulátor teszt

Egy új készülék érkezésével, szinte az első kérdések között szerepel, hogy az akkumulátor mennyit bír? Erre nem lehet egyértelmű választ adni, mert nagyban függ a felhasználás módjától, persze a gyártói specifikációkból és az akkumulátor tényleges kapacitásából lehet körülbelül saccolni, de ez nyilván sosem lesz pontos.

Már nagyon régóta használok egy tesztelési módszert, ami a valós felhasználási körülményeket próbálja utánozni.

A tesztelési módszer a következő:

Bekapcsolt WiFi mellett, a hangerőt maximálisra, a fényerőt közepes fényerőre állítva a készülék belső tárhelyére felmásolt filmet kezdek el lejátszani (azt végtelenre állítva) a készüléken a gyári videólejátszó alkalmazással, a teszt addig tart amíg a készülék le nem merül. Az akkumulátoridőt egyrészt maga az operációs rendszer is figyeli, illetve ez mellé minden esetben feltelepítem az Akkumulátor HD nevű, a Play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazást, ami szintén naplózza a használatot.

 

Nézzük tehát, hogy miként alakult ez a WayteQ xTAB 9 készülék esetén, ami gyárilag 5200mAh-ás teljesítményű akksival rendelkezik.

A tesztet teljesen feltöltött akkumulátorral indítottam reggel 09:47 perckor, és a készülék 18:29 perckor kapcsolta le magát, tehát összesen 8 óra 42 perc, mint az a lentebb látható grafikonokon is látható:

Akkumulátor statisztika rendszeren belül (Beállítások-Akkumulátor)

a képek nagyíthatóak.

Screenshot_2014-06-14-18-47-49

Akkumulátor HD grafikon:

Screenshot_2014-06-14-18-46-23

A tesztet a készüléken található 4.2.2-es szoftver alatt végeztem el, de hamarosan várható a 4.4.4-es KitKat frissítés, így ezen bejegyzés frissítésre kerül, a szoftverfrissítést követően.