WayteQ 8X Quad – Akkumulátor és Benchmark teszt

Egy új készülék érkezésével, szinte az első kérdések között szerepel, hogy az akkumulátor meddig bírja, és hogy teljesít a szintetikus teszteken. Elöbbire nem lehet egyértelmű választ adni, mert nagyban függ a felhasználás módjától, persze a gyártói specifikációkból és az akkumulátor tényleges kapacitásából lehet körülbelül saccolni, de ez nyilván sosem lesz pontos, ami pedig a benchmark programokat illeti, le kell futtatni a teszteket, és az eredményeket megnézni.

Akkumulátor teszt

Már nagyon régóta használok egy tesztelési módszert, ami a valós felhasználási körülményeket próbálja utánozni.(egy szituációt kiemelve)

A tesztelési módszer a következő:

Bekapcsolt WiFi mellett, a hangerőt maximálisra, a fényerőt közepesre állítva a készülék belső tárhelyére felmásolt filmet kezdek el lejátszani (azt végtelenre állítva) a készüléken a gyári BS Player videólejátszó alkalmazással, a teszt addig tart amíg a készülék le nem merül. Az akkumulátoridőt egyrészt maga az operációs rendszer is figyeli, illetve ez mellé minden esetben feltelepítem az Akkumulátor HD nevű, a Play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazást, ami szintén naplózza a használatot.

 

Nézzük tehát, hogy miként alakult ez a WayteQ xTAB 8X Quad készülék esetén, ami gyárilag 4500mAh-ás teljesítményű teleppel rendelkezik.

A tesztet teljesen feltöltött akkumulátorral indítottam a teszt addig ment amíg magától nem kapcsolt ki a készülék (itt megjegyezném hogy nem volt semmiféle hirtelen merülés, vagy zuhanás, illetve a szoftver végig helysen jelezte ki a töltöttségi szintet) tehát összesen 6 óra 17 perc a fenti tesztelési módszerrel, mint az a lentebb látható grafikonokon is látható:

Akkumulátor statisztika rendszeren belül (Beállítások-Akkumulátor)

a képek nagyíthatóak.


8x_battery

8x_battery1

8x_battery2

Akkumulátor HD grafikon:

8x_battery3

A tesztet a készüléken található 4.4.2-es szoftver alatt végeztem el.

Benchmark teszt

Sokan kérik, így lefuttattam több ismert benchmark tesztet is a készüléken:

Quadrant Standard: 8532

AnTuTu Benchmark: 17664

3D Mark: 2027

Smartbench 2012 Prod.: 4315

Smartbench 2012 Games: 2028

Geekbench 3 single: 331

Geekbench 3 multi: 1037

SunSpider 1.0.2: 1319.6 ms

Linpack single: 109.3

Linpack multi: 181.167

GFXBench T-rex onscreen: 6.5 FPS

GFXBench T-rex offscreen: 4 FPS

GFXBench Manhattan onscreen: n/a

GFXBench Manhattan offscreen: n/a

Vellamo Browser: 1238

Vellamo Metal: 637

Nenamark 1: 48.5 FPS

Nenamark 2: 36.3 FPS