THL T6S módosítások

Egy THL T6S készülék érkezett hozzám a napokban, ahogy a TH Pro, úgy ez a készülék sem pihent sokáig.
A T6S a T6 Pro kistestvére, szerényebb tudással, és kellemesebb árral társítva.

THL T6S

thl_t6_pro

– root
– adb driver telepítés
– IMEI mentés
– teljes rendszermentés

Kezdésképpen felhívnám mindenki figyelmét hogy a leírásban szereplő dolgokat pontosan és sorrendben kövesse, attól lehetőleg ne térjen el.

A módosításokat mindenki csak saját felelősségére végezze, az esetlegesen bekövetkezett károkért felelősséget nem vállalok!

Root

Készítettem egy csomagot, amit a gyári recovery is “megeszik”, így meg tudjuk rootolni egyszerűen a készüléket, és nem kell a megbízhatatlan/kétes eredetű-szándékú kínai root alkalmazásokkal foglalkozni.

Töltsük le ezt a csomagot (maradjon tömörített állomány, tehát NE bontsuk ki) majd másoljuk be a telefon belső tárhely gyökérbe.

A telefont kapcsoljuk ki, majd indítsuk el recovery módban:

A hangerő FEL gombot lenyomva és nyomva tartva, mellé lenyomva a power gombot egészen addig, amíg egy választható menü nem jelenik meg a kijelzőn, itt a recovery opciót kell választani.

Kiválasztáshoz a hangerő FEL gombot kell használni, az ENTER/OK gomb pedig a hangerő LE gomb lesz.

A recovery kiválasztása után egy fekvő kis zöld robot jelenik meg, most nyomjuk meg a készüléken a power/bekapcsoló gombot, megjelenik a recovery menü.
Kiválasztáshoz a hangerő LE gombot kell használni, az ENTER/OK gomb pedig a hangerő FEL gomb lesz.

Válasszuk ki az apply update from sdcard menüpontot, és itt tallózzuk ki a THL_TS_Pro_kelzsoca_root.zip nevű tömörített fájlt, majd telepítsük fel, majd indítsuk újra a telefont a reboot system now menüpont segítségével.
Miután felállt a rendszer az értesítő sávon jelzi a SuperSu alkalmazás hogy a SU binárist frissíteni kell, ezt tegyük meg, majd ha kéri indítsuk újra a készüléket, ezzel készen is vagyunk, a telefon most már rootolt.

ADB driver telepítés

Töltsük le, majd telepítsük fel a PC-re az alábbi alkalmazást, ezzel készen is vagyunk.

IMEI mentés

Most hogy van root jogunk kötelező lementeni a jelenlegi rendszert, és az IMEI számokat hordozó partíciót is.

Ehhez segítségül hívjuk az MTK Droid Tools nevű alkalmazást, amit innen tudtok letölteni (vagy ha már korábban használtátok a scatter lementéshez, csak indítsátok el)

Figyelem: kicsomagolás és telepítés után a víruskereső valószínűleg jelezni fog, hogy kártékony kód, ezzel nem kell foglalkozni, mivel rootkit ez a dolga, és erre nekünk szükségünk van.

Bekapcsolt telefont csatlakoztassuk a pc-hez, és indítsuk is el az alkalmazást, valami ilyesmit kell látnunk:
(a képen a t6 pro modell látható, de ilyen téren azonos a műveletsor)

tools

 

Látható hogy a bal alsó sarokban a kis négyzet sárgán világít, mivel érzékeli a su binárist, tehát azt hogy a készüléken már rendszergazdai jogokkal rendelkezünk, igen, de most adb felől is meg kell szerezzük a root-ot a mentéshez.

Első dolgunk legyen a ROOT gomb lenyomása, ez után egy felugró ablak a pc-n, természetesen nyomjunk igen-t, és ez után a telefonon a felugró ablak értesítésének engedélyezése, ha mindent jól csináltunk ezt kell lássuk:

tools1

Láthatjuk hogy a bal alsó sarokban látható négyzet zöld színre váltott, tehát megvan az ideiglenes root adb felől is, kezdődhet a mentés!

Kiegészítés: elképzelhető hogy a program egy rendszerösszetevőt hiányol a telefonról (busybox) ezt amennyiben szükséges innen tudjuk letölteni, majd telepítés után ismét próbáljuk a rootolást.

Nyomjunk a Blocks Map fülre, majd itt készítsünk (create scatter file) egy scatter fájlt, amit mentsünk is el valahová a gépen.

tools2

Ez után nyomjunk az IMEI/NVRAM fülre:

Itt nyomjunk a Backup fülre, ezzel lementjük az nvram részt.

A mentés sikeres, ha az MTK Droid Tools mappában lévő BackupNVRAM mappában két fájlt látunk (bin fájl, és egy tömörített mappa)

Teljes rendszermentés

Most lépjünk át az alkalmazásban a root, backup, recovery részre:

tools3

Itt nyomjunk a Backup fülre, és várjunk türelmesen a mentés elkészültére.

Munka közben:

tools4

A rendszer egy felugró ablakban figyelmeztet egy idő után, ahol felajánlja azt hogy a mentést be is tömöríti, igény szerint választható vagy kihagyható a művelet.

A sikeres mentést követően ahhoz hogy a jövőben újra tudjuk flashelni a firmware-t, át kell alakítanunk, hogy a flash tool képes legyen kezelni, ezt a következőképpen tehetjük meg:

A root, backup, recovery fülnél maradva válasszuk ki a To prepare blocks for Flash Tool részt, tallózzuk ki a most mentett backupot, és a program egy új mappában létrehozza a végleges flashelhető firmware-t, amit a !Files_to_FlashTool mappában találhattok meg.

A mentéssel párhuzamosan a telefon belső tárhelyén is készült egy mentés, egy clockworkmod backup, ez pedig a jövőben a custom recoveryből tudjátok feltenni, ha szükségetek volna rá.

A legfontosabb hogy minden mentést tegyetek el akár több helyre is (pendrive, felhő, külső hdd stb..) mert előfordulhat olyan eset, amikor csak ezen mentések tudják megmenteni a telefont.

•••••••••

Tetszőleges összeggel, ha szeretnéd, itt tudod támogatni a munkám, köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?