THL 4000 – Akkumulátor teszt

Egy új készülék érkezésével, szinte az első kérdések között szerepel, hogy az akkumulátor meddig bírja, erre nem lehet egyértelmű választ adni, mert nagyban függ a felhasználás módjától, persze a gyártói specifikációkból és az akkumulátor tényleges kapacitásából lehet körülbelül saccolni, de ez nyilván sosem lesz pontos.

Akkumulátor teszt

Már nagyon régóta használok egy tesztelési módszert, ami a valós felhasználási körülményeket próbálja utánozni.(egy szituációt kiemelve)

A tesztelési módszer a következő:

Bekapcsolt WiFi mellett, a hangerőt maximálisra, a fényerőt közepesre állítva a készülék belső tárhelyére felmásolt filmet kezdek el lejátszani (azt végtelenre állítva) a készüléken a gyári BS Player videólejátszó alkalmazással, a teszt addig tart amíg a készülék le nem merül. Az akkumulátoridőt egyrészt maga az operációs rendszer is figyeli, illetve ez mellé minden esetben feltelepítem az Akkumulátor HD nevű, a Play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazást, ami szintén naplózza a használatot.

 

Nézzük tehát, hogy miként alakult ez a THL 4000 készülék esetén, ami gyárilag 4000mAh-ás teljesítményű teleppel rendelkezik.

A tesztet teljesen feltöltött akkumulátorral tegnap délután 14.50-kor indítottam a teszt addig ment amíg magától nem kapcsolt ki a készülék, ami ma éjjel 02.13-kor történt, tehát összesen  11 óra 23 perc a fenti tesztelési módszerrel, mint az a lentebb látható grafikonokon is látható:

Akkumulátor HD grafikon:
a képek nagyíthatóak.

Screenshot_2015-02-18-07-03-41

 

Kijelzőidő:

Screenshot_2015-02-18-07-04-28

A tesztet a készüléken található 4.4.2-es gyári szoftver alatt végeztem el.